My pick – Japanese movie – Handsome Suit

on

The Handsome Suit (2008)
“Hansamu sûtsu” (original title)

Release Date: November 1, 2008

Runtime: 115 min.

Genre: Comedy

handsomesuit-main

Handsome Suit is a story about a magical suit that makes its wearer more attractive. A young cook is kind-hearted but chubby and ugly. One day, he get a “Handsome Suit” that make a good-looking guy, and try to change his own life.

I rarely watch Japanese movie, this one is exceptional.

This comedy movie is about an incredibly fat and ugly guy who gets to try a prototype suit that makes anyone handsome. Even though the acting of the actors was not as good as I expected, I still find some positive aspects that I can learn from that story: what’s inside is more important than the appearance, and don’t give up on you dream of being loved.

—-

Handsome-suit (Tựa tiếng Việt: Chiếc áo biến hình) là một trong số những bộ phim nhật hiếm hoi mà mình xem và nhớ mãi. Mình ít xem phim nhật có lẽ bởi diễn xuất có phần hơi gượng ép, không “phê” như khi xem film Hàn. Tuy nhiên, đây cũng là một bộ phim nhẹ nhàng và đáng xem.

Câu chuyện kể về một anh đầu bếp có trái tim ấm áp nhưng lại có phần hơi cục mịch và xấu xí. Ý thức được điều đó nên mặc dù thầm thương trộm nhớ một cô gái dễ thương, nhưng anh chàng vẫn không thể nói ra và “tiến tới”. Tình cờ anh chàng lại sở hữu một chiếc áo ma thuật, có thể giúp anh ta biến hình thành một anh chàng đẹp trai, lịch lãm. Liệu việc sử dụng chiếc áo biến hình này có khiến anh cảm thấy hạnh phúc và chiếm được trái tim cô gái trong mộng của mình?!

Rất nhiều thông điệp ý nghĩa khác về hạnh phúc, thưởng thức cuộc sống được truyền tải trong bộ phim hài dễ thương này.

2-25-2012 11-36-28 PM
2-25-2012 10-58-01 PM
2-25-2012 10-58-33 PM